Fragment

Het Mediaforum met Zoë Papaikonomou en Bert Huisjes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Zoë Papaikonomou en Bert Huisjes

Aan tafel zitten Zoë Papaikonomou, Bert Huisjes en Spraakmaker Amma Asante.

Het mediamoment van Papaikonomou gaat over een stuk in de Volkskrant. Zij las de volgende kop: ‘Kan een vrouw met twee kleine dochters Duitsland wel leiden?’. Wat vindt Papaikonomou daarvan?

Het mediamoment van Huisjes gaat over de BBC. Die omroep blijft maar onder vuur liggen. Regeringsadviseur en oud-omroep icoon Lord Grade heeft laten weten: dat de BBC één blunder is verwijderd van de ondergang. Hoe kijkt Huisjes, als omroepbaas, hier naar?

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de Amerikaan George Floyd werd gedood door een witte agent. Na zijn dood beleefde de Black Lives Matter-beweging een heus momentum, met zijn wereldwijde protesten voor gelijkwaardigheid. En nu een jaar na dato wordt het ook weer volop besproken. Is er iets  veranderd in de manier waarop journalisten over thema´s als racisme en discriminatie berichten? En hoe gaat het achter de schermen, op redacties? Papaikonomou: “Achter de schermen gebeuren ook wel dingen, maar het gaat langzaam”. Is ‘representatie´ slechts een oppervlakkige manier van de kwestie benaderen?