Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Angela de Jong

We hebben het over het Mediamoment van Jan-Kees Emmer. Namelijk een persconferentie van president Trump vorige week. In het fragment hoor je de presentatrice Nicole Wallace van de zender MSNBC, die na 7 minuten van Trumps persconferentie wegschakelt. De eindredactie nam dit besluit omdat ze geen leugens van Trump wilden uitzenden. Wat voor effect heeft het wegdraaien van de speech? Uitzenden en achteraf factchecken is natuurlijk ook een optie. Hoe wordt zo’n beslissing genomen? Ook bij de redactie bij de rechtse televisiezender Fox News, die normaal gesproken erg pro-Trump is, wordt Trump nu kritisch gevolgd door de nieuwsredacties. Is deze ontwikkeling verrassend?

 

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Angela de Jong en Spraakmaker Els Kloek.

 

Ook hebben we het over het afscheid van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Zij nam gisteren afscheid. Het is niet bekend waarom ze haar functie neerlegt. Dat lezen we pas woensdag in De Groene; een voor de pers geregisseerd afscheid, vergelijkbaar met dat van Alexander Pechtold vanD66 die een afscheidsinterview gaf in Vrij Nederland. Is het slim dat ze dat zodoet? Is het vervelend voor journalisten dat ze dit zo doet? Volgens Emmers roept het de vraag op “wat heb je te verbergen?”

 

Tot slot: afgelopen vrijdag was de laatste uitzending van Jinek. Er wordt veel gespeculeerd over wie de opvolger zal zijn. Wat denken onze mediakenners?

Video niet beschikbaar