Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Freek Staps

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Freek Staps en Spraakmaker Sanne Wallis de Vries.

Het mediamoment van Wijndelts gaat over Maurice de Hond, of eigenlijk de ruimte die hij van redacties krijgt om als niet-viroloog zijn kritiek op de corona-maatregelen te uiten. Deze week ging De Hond op BNR in debat met viroloog Ab Osterhaus. En gisteravond in Op1 discussieerde De Hond met viroloog Andreas Voss van het OMT. Wat is de kritiek van Wijndelts?

Het mediamoment van Staps gaat over de mail van Donald Trump die hij ontvangt. Wat zijn dit voor mails? En waarom zijn het er nu zo veel?

En nu Twitter meer inzet op factchecken en ongefundeerde of haatdragende tweets, van bijvoorbeeld Donald Trump verwijdert, wijken steeds meer conservatieve Amerikanen uit naar het Twitter-alternatief ‘Parler’. Daar wordt namelijk niet op feiten gecheckt. Is het te vergelijken met Twitter? En is het gevaar niet dat mensen zich nog meer terugtrekken in hun eigen bubbel? Op deze manier zijn de discussies wel openbaar en niet opgesloten in bijvoorbeeld een Whatsapp-groep. Wat is het effect van Parler op het publieke debat?

We besluiten het mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.