Fragment

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Henrike van Gelder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bert Huisjes en Henrike van Gelder

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Henrike van Gelder en Spraakmaker Alexander Pechtold

Van Gelders Mediamoment gaat de kindertelefoon. Hij staat roodgloeiend door de oorlog, maar welke vragen stellen ze? Is het de taak aan de ouders of zo'n telefoon om een luisterend oor te bieden aan kinderen? Stuurt Kidsweek ook ouders aan?

In Mediamoment van Huisjes wil hij een positieve observatie delen over de regionale journalistiek. Ze wisten veel Oekraïners en Russen te vinden die worden geholpen door lokale initiatieven. Gaat het dus goed met de lokale omroepen?
Bert Huisjes: "Er is een herwaardering voor het regionale dichtbij nieuws"

Er is een nieuwsupdate van de NOS door Geert Groot Koerkamp vanuit Rusland

Verder hebben we het over de beelden vanuit Oekraïne. Niet alle beelden zijn echt: ze komen uit een videogame, het is geanimeerd of het is oud-materiaal. Hoe zit het met de betrouwbaarheid van sociale media en hoe herkennen we zulke neppe beelden? Doen de Nederlandse Media het goed in de verslaggeving volgens de Mediaforumgasten?
Pechtold: "Kom op Nederlandse journalisten, er gebeurt daar iets!"

We sluiten af met de fact-check marathon. Journalist Thomas Mulder praat ons bij over de samenwerking van het ANP, Universiteit Leiden en Pointer om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen nepnieuws aan het licht te brengen.