Fragment

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Thomas Muntz

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tom Kleijn en Thomas Muntz

We hebben het over de  meest recente tweets van Donald Trump. Want er is weer flinke ophef ontstaan over een serie tweets over vier vrouwelijke Democratische parlementsleden. Volgens de president moeten zij 'terug naar hun eigen land'. De parlementsleden beschuldigden daarop Trump van racisme. Hoe moet je hier als media mee omgaan? Trump krijgt kritiek op zijn beleid, verweert zich niet met argumenten maar slaat terug met beledigingen. Vervolgens gaat de ophef over de beledigingen en niemand heeft het meer over de kritiek op zijn beleid. Werkt deze techniek?

 

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Thomas Muntz en Spraakmaker Teun van de Keuken.

 

Ook hebben we het over de maan en Apollo 11. Het is vandaag 50 jaar geleden dat de Apollo 11 werd gelanceerd voor de reis naar de maan.En dat zullen we weten ook! In kranten, op tv en radio wordt het veelbesproken. Hoe kijken onze mediakenners hier naar? Wat is er zo fascinerend hier aan?

 

Tot slot hebben we het over Ursula von der Leyen. Tijdens het Mediaforum geeft zij een speech om te overtuigen commissievoorzitter te worden. Verslaggever Tijn Sadee is er bij. Teun heeft een serie over Europa gemaakt. Wat betekent dit voor de stand van Europa en het vertrouwen van de kiezer?

Video niet beschikbaar