Fragment

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tom Kleijn en Marc Chavannes

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Marc Chavannes en Spraakmaker Peter Heijkoop

Chavannes' Mediamoment zijn anonieme regeringsbronnen in Groot-Brittannië die speculeren over een soort Zwitserse afspraken met de Europese Unie. Wat zou dat inhouden? En waarom is het opvallend dat The Sun dit deelt?
Het Mediamoment van Kleijn is het financiële verleden van Trump. In Amerika proberen Democratisch congresleden daar al jaren inzicht in te krijgen. Wordt dit een grote tegenslag voor Trump? Waarom wilde hij die niet openbaar maken?
Kleijn: "Over twee maanden liggen de kaarten weer anders"

De Commissariaat voor de Media zet vraagtekens bij het aangekondigde onafhankelijke onderzoek dat de NPO wil laten doen naar de misstanden bij De Wereld Draait Door. Zij vinden dat niet alleen de uitvoering maar ook het geven van de opdracht voor het onderzoek in onafhankelijke handen moet liggen. Valt dat te begrijpen? Het onderzoek kan ook breder worden getrokken, naar het gehele systeem van de NPO. Is dat een goed idee, pakken we het momentum? Is er in het huidige systeem hoop of structurele en/of culturele veranderingen?Heijkoop: "In de politiek zou zo'n functionaris nooit meer handhaafbaar zijn"