Fragment

Het Mediaforum met Mireille van Ark en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Mireille van Ark en Angela de Jong

Aan tafel zitten Mireille van Ark, Angela de Jong en Spraakmaker Jasper van Kuijk.

Het mediamoment van De Jong gaat over De Avondetappe van gisteren, de Tour de France-talkshow van de NOS die dagelijks te zien is. De Jong wil graag een stuk laten horen van sportverslaggever Ayolt Kloosterboer. In zijn samenvatting probeerde hij de crash tussen Groenewegen en Jakobsen niet te benoemen. De Jong: “Ik vond het zeer geforceerd”.

Het mediamoment van Van Ark gaat over een onderzoek naar het draagvlak voor de boerenprotesten. Ze zag dit onderzoek bij RTV Oost. In het artikel staat ook dat driekwart van de Nederlanders vindt dat de acties van de boeren te ver gaat. Welke waarde hebben dit soort onderzoeken en peilingen? Kunnen dit soort peilingen misleidend werken?

Dan hebben we het over de boerenprotesten. Er werd het afgelopen weekend in de media veel gespeculeerd over wat er zou kunnen gaan gebeuren vandaag. De files bleven vanochtend uit. Wel zijn er distributiecentra geblokkeerd en wordt een ingang bij het Mediapark versperd door boomstammen. Is de berichtgeving over te protesten te veel, moet er beter gedoseerd worden? Moet je er aandacht aan blijven geven? Moeten we het nog wel ‘actievoeren’ blijven noemen?  De Jong: “Om het dan weer terreur te nomen, dat gaat me dan ook weer te ver”. Kun je nog goed verslag doen, in de sfeer van intimidatie?

We hadden al Beau, Humberto, Eva Jinek. En vanavond komt daar bij Renze Klamer bij. Is de verwachting dat het een groot verschil wordt met De Vooravond – de talkshow die hij samen met Fidan Ekiz maakte bij de NPO. Kijken onze mediakenners er naar uit?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.