Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Wouter de Winther

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Wouter de Winther

Aan tafel zitten Paul Römer, Wouter de Winther en Spraakmaker Paul Depla

Het Mediamoment van De Winther gaat over het PvdA dat onder vuur ligt na het onderzoek naar Khadija Arib. Na een grote nederlaag in de verkiezingen waren ze aan het opkrabbelen. Hoe wordt dat zo ruw verstoord?  Er is veel kritiek op hoe het is gegaan. Zijn er teveel voorbarige conclusies?

Römers Mediamoment gaat over een nieuwe spelshow van de NTR: The Genius. De regels zijn ingewikkeld voor de spelers en de kijkers, dat is niet zo handig. Daarnaast, de NTR is een taakomroep en hoeft helemaal geen amusement te maken. Waarom dan toch deze spelshow? Is het beter als een andere omroep dit gaat maken? Römer: "Dat is geouwehoer"

Dan naar Den Haag. Remkes komt vandaag na veel gesprekken met het stikstofrapport. Hoeveel hangt er van dit rapport af? Remkes heeft dit proces heel erg uit de media gehouden. Er is ook niet gelekt. Hoe heeft hij dat gedaan? En hoe wist de Telegraaf toch al van enkele feiten af? We bespreken ook de situatie van Piet Adema

Het prijzenseizoen begint weer.  Voor de Gouden Televizierring is er een bijzondere naam in de top 3: De Bever. Het is de meest prestigieuze prijs, de prijs van de kijker, maar is dat wel zo? Gaat het niet meer om het zo goed mogelijk mobiliseren van je achterban? De Winther mist een nominatieRömer: "Ik vind het een devaluatie van de prijs in z'n algemeenheid"