Fragment

Het mediaforum met Martha Riemsma en Frénk van der Linden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het mediaforum met Martha Riemsma en Frénk van der Linden

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Frenk van der Linden en Spraakmaker Nadja Hupscher.

Voor het mediamoment van Van der Linden wil hij graag een lans breken voor de ingezonden brief. Van der Linden: “In onze achterban zitten lezers, luisteraars en kijkers met ongelofelijk veel inzichten waar we veel meer mee zouden kunnen doen.” Zijn we als media de ingezonden brieven gaan verwaarlozen?

Riemsma heeft voor haar mediamoment een interview uit het NRC uitgekozen. Dat inteview is met Jo Hedwig Teeuwisse en zij is 'historisch factchecker'. In de geschiedenis ging er ook veel fakenieuws rond. Wordt het checken van feiten niet bijna onmogelijk?

Verder woedt er de laatste dagen in de media een ware oorlog over de debatten die de komende tijd gaan plaatsvinden op radio en TV. We zien vooral politieke kopstukken, er worden partijen buitengesloten van debatten en -misschien wel het belangrijkste punt - het gaat veel te weinig over provinciale thema's.Riemsma: “Je ziet weer het tegengestelde belang van een provincie versus een overheid.” Zouden de omroepen dat gewoon eens moet durven - gewoon debatten puur over provinciale thema's? Dan maar geen Rutte of andere fractievoorzitters?

Toch gaan Rutte en Schippers met Links op 12 maart in debat bij de NPO. Reden voor Pieter Omtzigt om gisteren een klacht in te dienen bij de NPO-Ombudsvrouw.Van der Linden: “Volgens mij heeft Pieter Omzigt dwarsliggen uitgevonden.” Nu RTL zich heeft teruggetrokken voor een debat is het eigenlijk allemaal bij de NPO neergekomen. Heft de NPO een extra verantwoordelijkheid heeft om alle partijen aan het woord te laten.

Video niet beschikbaar