Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Arjen Fortuin

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Arjen Fortuin en Spraakmaker Onno Hoes.

Het mediamoment van Fortuin gaat over een livestream. Het gaat over de live aangifte van drillrapper T.Y. op Instagram. Hij wordt gezocht voor een steekpartij en verwachtte waarschijnlijk een spannende aanhouding. Fortuin: “Het is een heel merkwaardig, absurdistisch filmpje geworden”.

Het mediamoment van Emmer komt uit Nieuwsuur gisteravond. De Amsterdamse GroenLinks-wethouder Groot Wassink was daar te gast over de gemeenteraadsverkiezingen. Het ging daar onder meer over nieuw leiderschap. Emmer: “Historisch moment, hier wordt het einde van Jesse Klaver ingeluid”. Is het gek dat dit bericht niet breder opgepakt is?

Al wekenlang kijken we naar de stijgende besmettingscijfers. Er wordt nu flink gewaarschuwd voor strenge maatregelen, omdat de zorg weer overloopt. De term 'code zwart' zingt ook alweer overal rond. Ook bij Jinek ging het gisteravond weer over corona, Gijs Rademakers die voor EenVandaag peilingen houdt was te gast. Hebben we een goed beeld hoe de zorg er echt voor staat? Is het nog te begrijpen als buitenstaander?

"Er zijn teveel partijen, het publieke bestel moet dicht". Dat zijn de woorden van NPO-voorzitter Shula Rijxman, die komende maand afscheid neemt. Vandaag staat ze in Trouw met een groot interview, waarin ze terugblikt op haar tijd van ruim 10 jaar NPO-voorzitterschap. Rijxman vindt vooral dat al die verschillende omroepen de herkenbaarheid en besluitvaardigheid tegenwerkt. Hoe kijken onze mediakenners hier naar?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.