Fragment

Het Mediaforum met Hasna el Maroudi en Catherine Keyl

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Hasna el Maroudi en Catherine Keyl

Nederkoorn heeft het over Rapper Lange Frans die naast complottheorieën in zijn podcast het neerschieten van Rutte besprak. De podcastaflevering waarin hij Janet Ossebaard interviewde is nu in opspraak en veel mensen verklaren de rapper voor gek. Volgens El Maroudi ontslaat een term als ‘gekkies’ deze mensen van juist van alle verantwoordelijkheid. Wat moet er gebeuren om te benadrukken dat feitelijke onjuistheden verspreid te worden?

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Hasna el Maroudi en Spraakmaker Patrick Nederkoorn.

Gisteren was de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Wat is de toon van Rutte? En zijn de maatregelen streng genoeg? En hoe effectief is de persconferentie? Keren jongeren zich af van de maatregelen ook nu de besmettingen weer oplopen?

Het Mediamoment van Keyl gaat over Macron. Hij beloofde de bevolking verandering en dat de noodhulp die Frankrijk gaat bieden niet in corrupte handen zal vallen. Er is veel politieke corruptie in het land en het Libanese volk krijgt al langer te maken met een falende economie. In welke context moeten we de woorden van Macron plaatsen?

Verder bespreken we de nieuwe podcast van Michelle Obama. De tweede aflevering ging over BLM activisme in relatie tot de geestelijke gezondheid. Wat voor effect heeft deelnemen aan activisme op je eigen gemoedstoestand? En hoe denkt Michelle over de politieke situatie in het land?
We besluiten het Mediaforum met Lennart van Dijk van het Taalteam.