Fragment

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Angela de Jong

We hebben het over de kijkcijferstrijd van de zaterdagavond. Hoe hebben onze mediakenners gekeken? Wie heeft de strijd gewonnen? Angela de Jong noemt het programma Flirty Dancing ‘leeg’. Waarom?

 

Aan tafel zitten Ronald Ockhuysen, Angela de Jong en Spraakmaker Peter Römer.

 

Ook hebben we het over het Koningshuis, dat sinds 1982 een dubbele toelage ontvangt voor het onderhoud van het interieur van de paleizen. Dat zegt de NRC en andere media nemen dat over. De Rijksvoorlichtingsdienst zegt dat dat niet klopt, dat beide bedragen een andere bestemming hebben. De media die hierover berichten noemen de reactie van de Rijksvoorlichtingsdienst wel, maar nemen de conclusie van het NRC gewoon over. Zou het anders zijn geweest als de Telegraaf het geschreven had, in plaats van NRC? Hoe is het Parool hiermee omgegaan? Had er transparanter over bericht moeten worden?

 

Tot slot: In de column ‘De week van de hoofdredacteur’vertelt Paul Jansen van de Telegraaf dit weekend over een conflict dat hij met zijn Nu.nl-collega Gert-Jaap Hoekman had. Een Telegraafartikel dat beweerde dat minder vlees eten niet per se leidt tot minder klimaatschade, werd door Facebook geweigerd als nepnieuws. En Nu.nl voert voor Facebook de checks uit of berichten kloppen, dus kwam Jansen verhaal halen bij Hoekman. Die gaf uiteindelijk toe dat het betreffende artikel geen nepnieuws was. Gert-Jaap Hoekman , hoofdredacteur van Nu.nl, geeft uitleg. Is het nuttig dat Facebook nepnieuws probeert te filteren? Wat is precies de afspraak tussen Nu.nl en Facebook? Waarom is Nu.nl er mee begonnen? En gaan ze ermee door?