Fragment

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Paul Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tom Kleijn en Paul Jansen

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Paul Jansen en Spraakmaker Paul Depla.

Het mediamoment van Jansen gaat over het bericht dat het CBS gaat stoppen met de begrippen ‘westers’ en ‘niet-westers’. Wat vindt hij ervan dat deze termen niet meer gebruikt worden? Jansen: “Politici verliezen zich vaak in het etiketteren van groepen; we plakken er een ander label op dan is het probleem opgelost”. En hoe kijkt Kleijn hier naar, die in het verleden in Amerika gewoond heeft. Daar gaat het nog veel verder namelijk.

Het mediamoment van Kleijn gaat over Sylvana Simons van Bij1. Het viel hem op hoe zij gisteren Mark Rutte ondervroeg over hoeveel mensen inmiddels immuun zouden moeten zijn voor het coronavirus. Rutte rekende uit hoeveel mensen corona hebben gehad en hoeveel er ingeënt zijn. Wat viel hem op in dit fragment? Kleijn: “Misschien doet hij precies hetzelfde als een jaar geleden, alleen nu denk je: hij staat te zwemmen”.

We blijven in Den Haag. Want de druk om de notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire te openbaren wordt steeds groter. Vandaag gaat het over deze vraag in de ministerraad. Is openbaarheid nog de enige mogelijkheid? En wat zijn de gevolgen als dit gebeurt?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.