Fragment

Het Mediaforum met Jan Slagter en Aylin Bilic

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Slagter en Aylin Bilic

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Jan Slagter, Aylin Bilic en Spraakmaker Annemarie Heite.

Het mediamoment van Bilic gaat over de Pride. Met name de Prides die niet doorgaan, zoals in Istanbul en Oslo. Bilic vindt het belangrijk dat Nederlandse media hierover berichten en dat vooral ook blijven doen.

Het mediamoment van Slagter gaat over" impertinente" vragen aan onze kroonprinses en dan vooral ook hoe haar vader, onze koning daar op reageerde. Tijdens de fotosessie vroeg Jeroen Snel naar haar liefdesleven. Wat vond Slagter van de reactie van de koning?

Het was de week van de boeren en als we de laatste berichten moeten geloven gaan de trekkers ook vandaag weer rijden. Hoe zien we de boer? Is het de  hardwerkende agrariër of een vervuilende grootgrondbezitter? Farmers Defence Force secretaris Sieta van Keimpema zegt in De Telegraaf dat er een beeld wordt geschetst dat de boeren allemaal grootgrondbezitters zijn die geen menselijke emoties hebben. Heite: “De media zijn ontzettend belangrijk om alle kanten van dat verhaal rond de boeren te laten zien”. Hoe wordt de boer neergezet door de verschillende media? En is dat divers genoeg?

Dan hebben we het over "scherp stellen". Het nieuwe NPO-beleidsplan voor de journalistiek. NRC citeert vanmorgen uit dit plan: "Om een veelkleurige, relevant en waardevolle aanbodmix te presenteren zullen omroepen op punten moeten ontdubbelen en in lacunes gaan voorzien". Slagter legt uit wat er in dit plan verder omschreven staat. Is het moeilijk voor mediaconsumenten om onderscheid te maken tussen de verschillende omroepen en genres?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.