Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Aylin Bilic

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Aylin Bilic

Aan tafel zitten Aylin Bilic, Ward Wijndelts en Spraakmaker Steven van Eijck.

We trappen het Mediaforum af met een korte kennismaking met het nieuwe Mediaforumlid Aylin Bilic, vervolgens introduceert zij haar mediamoment. Ze las op de voorpagina van de NRC namelijk een artikel over een uitspraak van de Hoge Raad. Maar stond daar wel iets nieuws in? En waarom moet er media-aandacht blijven voor het onderwerp waar de Hoge Raad uitspraak over deed? 

Het mediamoment van Wijndelts komt uit M met Margriet van der Linden. Daarin wordt doorgepraat over het nieuws dat uitgever Ambo Anthos heeft besloten voorlopig te stoppen met het drukken van het boek over het verraad van Anne Frank. Veel media trapte in de val om meteen na het aflopen van het embargo te publiceren. Zullen dit soort embargo afspraken nog vaker worden gemaakt? En zullen er nog meer excuses volgen? 

Verder hebben we het over Boris Johnson want: 'Hoe een vallende leider zich probeert terug te kletsen naar het centrum van de macht', dat was de kop boven de column van Sheila Sitalsing op pagina 2 van de Volkskrant. Het gaat natuurlijk over Boris Johnson. We bespreken Hoe realistisch Sheila’s handleiding is en zien we in Nederland ook zulke vallende leiders? 

Tot slot hebben we het over de nieuwe documentaireserie ‘een Porseleinen Huwelijk’. Want de eerste aflevering van die documentaireserie over Willem-Alexander en Maxima werd gisteren uitgezonden. Hoe spraakmakend was deze documentaire nu echt?

Video niet beschikbaar