Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Hansje van de Beek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Hansje van de Beek

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Hansje van de Beek en Spraakmaker Tom Kleijn

Van de Beeks Mediamoment gaat over het controleren van amateurvideo's door Oekraïnse burgers. Het factchecken heeft veel voordelen omdat we weten of de beelden echt zijn. Maar dat heeft ook veel nadelen...
Van de Beek: "Je geeft hulp aan de Russen om iemand te vinden"

Het Mediamoment van Ornstein gaat over zijn interview met Putin. Hij heeft hem een aantal jaar geleden mogen interviewen. Hoe was dat en was dat dezelfde Poetin als die we nu zien?
Ornstein: "Hij had wel iets met Nederland"

Verder hebben we het over GIRO555. Veel BN'ers willen helpen, maar niet iedereen was op de hoogte van hun taak. Wendy van Dijk wordt naar Oekraïne gestuurd en daar was ze nog niet van op de hoogte. Kunnen we hier om grinniken en is dit een goede stap van GIRO555? Waar gaat dat geld eigenlijk heen?

We hebben het over oud-commandanten, ze treden nu heel vaak op in de media. Ze zijn buiten dienst, dus kunnen ze vrij praten en weten ze van de huidige stand van zaken? Doen zij het goed en is het Nederlandse leger in het algemeen open naar de journalistiek?
Kleijn: Bij de Nederlandse Defensie was er veel meer controle op wat je ziet als journalist"

We sluiten af met de fact-check-marathon van studenten van de Universiteit Leiden, journalisten van KRO-NCRV's Pointer en het ANP.