Fragment

Stand.nl: 'Het loopt de spuigaten uit met zwerfafval'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: 'Het loopt de spuigaten uit met zwerfafval'

Zeven milieuorganisaties bepleiten vandaag in het AD dat McDonalds statiegeld moet gaan rekenen voor de bakjes en kartonnen verpakkingen die het gebruikt. Want het loopt de spuigaten uit met zwerfafval. En niet alleen bij McDonalds: overal op straat ligt troep, prullenbakken puilen uit van de rotzooi en van zakken afval langs de weg kijkt niemand meer echt op. De beelden van straten vol troep op de avond van Koningsdag of na een festival zijn ook bekend. Dat zal zondagavond na afloop van de Formule 1 in Zandvoort niet veel anders zijn. 

Intussen heeft de invoering van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes juist een tegengesteld effect, omdat mensen daar in afvalbakken naar op zoek gaan en al het afval uit die bakken op straat gooien.

Daarom praten we vandaag in Stand.nl over de stelling: Het loopt de spuigaten uit met zwerfafval

Staat zwerfvuil bij jou ook op nummer 1 in de ergernissen top tien? Wat doe je eraan? Pak je zelf wel eens de afvalknijper om de troep bij je in de buurt op te ruimen. Of leg je de schuld bij de gemeenten, die afvalbakken en containers te weinig legen, waardoor de troep zich opstapelt?

Video niet beschikbaar