Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Beri Shalmashi

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Beri Shalmashi

We hebben het over het overlijden van Rutger Hauer, en vooral over wat hij heeft betekent voor de Nederlandse film. Dat de films waarin hij speelde iconisch waren, komt dat door Hauer? Hij was niet erg makkelijk voor journalisten en liet zich nauwelijks interviewen, is dat erg?

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Beri Shalmashi en Spraakmaker Gregory Sedoc.

Ook hebben we het over een film die op dit moment in Turkije gemaakt wordt. Shalmashi verwondert zich hier over. Het gaat over Alan Kurdi,het jongetje werd bekend nadat hij verdronken was en de foto waarop hij op het strand lag de hele wereld over ging. Leent dit nieuwsverhaal zich wel voor een film? Is het ook een politieke tool?

Tot slot hebben we het over de hitte, je kunt er niet omheen! Het hitterecord is verbroken gisteren. In Eindhoven werd het 39,3 graden. Ornstein kijkt verder dan de “vrolijke” berichtgeving rondom het warme weer. Hij maakt zich zorgen. Er zijn branden op de Noordpool, op de Zuidpool raken grote ijsschotsen op drift. Hoe kunnen we als journalisten de praktische hitteverslaggeving combineren met het verhaal over global warming?