Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Arjan Snijders en Spraakmaker Henk Kummeling.

Het mediamoment van Emmer gaat over de Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj. Hij is een pro-Lukashenko nieuwskanaal begonnen. Dat is opvallend. Is dit onder dwang? Moet er vanuit andere landen consequenties komen?

Het mediamoment van Snijders gaat over een nominatie voor de Gouden Televizier-ring. Er is een voorselectie gemaakt en via het publiek is het programma Roddelpraat ook op die long list gekomen. De organisatie besloot vervolgens om die nominatie weer van de lijst te halen. Is dat vreemd? Snijders: “Als het op zo’n longlist staat dan heb je er mee te dealen als organisatie van een publieksprijs”. Snijders is zelf initiator van de RadioRing, heeft hij wel eens iets soortgelijks meegemaakt?

De Taliban lijkt bezig met een charme-offensief. Vrouwelijke journalisten ondervragen Taliban-woordvoerders, ze beloofden gisteren vrede in een persconferentie. Kunnen we dit serieus nemen? Hoe ga je om met dit soort buitenlandse bronnen zoals de Taliban? Hoe groot is de impact van de beelden die we zien? Veranderen de beelden de manier waarop we naar het land kijken?

Dan hebben we het over de persconferentie van Louis van Gaal gisteren. Na vijf jaar pensioen zal hij het Nederlands elftal uit het slop moeten trekken, en tijdens de persconferentie was hij weer ouderwets zichzelf. Maakte deze persconferentie een nostalgisch gevoel los? Vooral zijn antwoord op de vraag van het Jeugdjournaal viel op. Liet hij een andere kant van zichzelf zien? Van Gaal is ook vrij kritisch op de media. Is zijn kritiek terecht?

Tot slot hebben we contact met collega Twan Huys. Vanaf 31 augustus gaat College Tour van start. Hij maakt nieuwe gasten bekend: Sarina Wiegman, Margaret Atwood en Marc van Ranst.