Fragment

Het Mediaforum met Jan Slagter en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Slagter en Joost Oranje

Aan tafel zitten Jan Slagter, Joost Oranje en Robbert Dijkgraaf.

Het mediamoment van Slagter gaat over een stuk in Telegraaf. Daar las hij dat Rob de Nijs 'in een zinderend Sportpaleis in Antwerpen alles deed om van zijn laatste concert in België een groot succes te maken'. Slagter hoopt op een mediahype als De Nijs zijn laatste concertreeks in Nederland begint.   

Het mediamoment van Oranje gaat over een filmpje dat via de sociale media-kanalen van het Radboud UMC werd verspreid. Wat zegt dit, dat een ziekenhuis zelf zijn kanalen zoekt? Komt het geluid wel genoeg over via de reguliere media?

Want de besmettingen lopen weer op, ziekenhuizen kunnen het haast niet meer aan, er is kritiek op het overheidsbeleid. Berichten die we allemaal eerder gezien en gelezen hebben. Hoe moet je hier als media mee omgaan? Moeten we op zoek naar originele invalshoeken, of toch ook weer dezelfde verhalen blijven vertellen? Is de nieuwsconsument wel klaar met de berichtgeving over corona?

Na dreigende woorden van FvD'ers in de Tweede Kamer vorige week werd er daarna links en rechts geopperd of de partij niet beter genegeerd kan worden. Zoals dat bijvoorbeeld gebeurt in de Waalse media, waar helemaal nooit met rechts-radicale politici gesproken. Dat is vandaag te lezen in een analyse in de Volkskrant. Hoe kijken onze mediakenners hier naar? Waar ligt de grens? Oranje: “Dit gaat op een glijdende schaal”.