Fragment

Het Mediaforum met Catherine Keyl en Sjirk Kuijper

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Catherine Keyl en Sjirk Kuijper

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Sjirk Kuijper en Spraakmaker Hubert Smeets.

Kuijper zijn mediamoment gaat over de Waterschap verkiezingen. De verkiezingen vinden plaats op 15 maart samen met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Kuijper “Veel mensen weten waarschijnlijk nauwelijks waar het waterschap over gaat”.

Keyl wilde in haar mediamoment terugkijken op de documentaire over cartoonist Ruben L. Oppenheimer die gisteren op NPO 2 werd uitgezonden. Keyl: “Mijn democratische hart huilt als ik zie dat iemand om een tekening zo bedreigd kan worden”.

Gisteren sloot advocaat Inez Weski de verdediging af van haar cliënt Redouan Taghi. Volgens haar is Taghi al veroordeeld door het vele lekken van politie en Justitie aan de media. Kuijper: “Ik vind het dubieus dat deze advocaat suggereert dat rechters ook gevoelig zijn voor publiciteit”. Hebben we door de media een te gekleurd beeld van Taghi?

Dan ging het in het mediaforum nog over de 'stevige clash' tussen Rutte en Kaag, waarover RTL Nieuws en de Telegraaf eerder vandaag berichtten. In die clash ontstond discussie over het bedrijfsleven en het vestigingsklimaat. Smeets: “Dit is kleedkamerjournalistiek”. Moeten we over dit soort conflicten in de Kamer nou berichten?