Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Angela de Jong

Aan tafel zitten Thomas Muntz, Angela de Jong en Spraakmaker Jacco Janssen.

Het mediamoment van De Jong gaat over televisieprogrammering. De Jong is verbaasd dat de talkshows nu al een stop hebben.  De Jong: “Ik vind het de taak van de publieke omroep om om 19:00 uur nog nieuws en actualiteiten te brengen”.

Het mediamoment van Muntz gaat over het nieuws over de Raad voor de Rechtspraak. Die willen dat de overgrote meerderheid van de circa anderhalf miljoen jaarlijkse vonnissen in de komende tien jaar online beschikbaar komt. Muntz: “Iets waar mijn onderzoeksjournalistenhart sneller van gaat kloppen”. Hoe kijkt strafrechter Jacco Janssen hiernaar?

Gisteren was demissionair minister Hugo de Jonge te gast in WNL op Zondag. Daar kwam hij met een aantal nieuwe data om naar uit te kijken. Is het goed dat hij weer wat concrete data noemt? Hebben we behoefte aan perspectief?

Na drie jaar doet John de Mol ANP weer van de hand. ‘Een paar briefjes tussen onze adviseurs heen en weer, één afspraak met Talpa-eigenaar John de Mol en we waren er wel uit’, aldus Chris Oomen, bekend van zorgverzekeraar DSW, over de overname van ANP. Wat voor plannen had De Mol met ANP? En waarom verkoopt hij het nu weer? Wat betekent deze overname voor de journalistiek?

Tot slot: ‘Het vaccinatiedebat bereikt het voetbal...’, kopte de Volkskrant op pagina 4 vandaag. Discussies rondom het vaccineren werden aangeslingerd door verdediger Mathijs de Ligt. Er verscheen een reconstructie bij RTL Nieuws, een uitgebreide analyse op Telegraaf.nl. Is het overdreven dat het zo opgepakt wordt? Of juist goed omdat de voetballers kunnen dienen als rolmodel?