Fragment

Het Mediaforum met Barbara Barend en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Barbara Barend en Marc Chavannes

Het Mediaforum met Barbara Barend, Marc Chavannes en Spraakmaker Wim Voermans.

Voor het mediamoment van Marc Chavannes kijken we voorbij onze eigen dampkring. Want gisteren was er de marslanding van de perseverance. Chavannes: “Het was heerlijk wegdromen, er was geen Covid te zien.”

Barbara zoekt het wat dichterbij huis: want bij de Oostenrijkse voetbalclub FC Salzburg zijn twee spelers positief getest op doping. De spelers hoefde maar drie maanden te zitten, korter dan gebruikelijk.

En we hebben het over CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra, want er is opwinding ontstaan over zijn schaatsrondjes met Sven Kramer op Thialf. De ijsbaan is voor recreanten al sinds 14 december gesloten, dus die rondjes vielen bij vele in het verkeerde keelgat. Is het logisch dat mensen hier geïrriteerd over zijn?

Moeten we in de toekomst eerst ons identiteitsbewijs indienen voordat we online een account kunnen aanmaken? Als het aan zanger en presentator Gordon ligt wel. Het internet is losgeslagen zegt hij en om dat aan te pakken moet er een einde komen aan anoniem te kunnen posten. Gaan mensen terughoudender worden als er te achterhalen is wie ze zijn?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk