Fragment

Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Kefah Allush

Aan tafel zitten Gert-Jaap Hoekman, Kefah Allush en Spraakmaker Danka Stuijver.

Allush wil in zijn mediamoment graag stilstaan bij het publiekelijk afscheid nemen van het leven door Bibian Mentel, gisteravond in het programma van Humberto. Ze heeft uitzaaiingen en is niet meer te behandelen. Via een videoverbinding was ze te gast in de studio. Allush: “De dood is steeds meer een bespreekbaar onderwerp geworden”. Mentel is ook wel eens bij Allush te gast geweest. Welke indruk heeft zij bij Allush achtergelaten?

Het mediamoment van Hoekman gaat over een nieuw NPO-programma: ‘Gewoon Bloot’, waarin naakte volwassenen voor kinderen uit groep 7 en 8 staan, en die kinderen allemaal vragen mogen stellen. De aankondiging maakte de nodige reacties los. Laat dit verpreutsing zien?

‘Het Britse koningshuis is racistisch. Meghan had zelfmoordneigingen. Charles, de vader van Harry, nam de telefoon niet meer op.’ Zo maar even wat sappige details uit het twee uur durende interview van Meghan en Harry met de tv-icoon Oprah Winfrey dat vannacht op het Amerikaanse station CBS werd uitgezonden en nu wereldnieuws is. Het stel gaf eerder aan liever in de luwte te willen leven, maar schuift wel aan bij een twee uur durend interview. Hoe bijzonder is dat? Zou er nog een reactie komen vanuit het koningshuis?

Uit eigen onderzoek van NU.nl blijkt dat Facebook, Twitter en Google geen extra maatregelen nemen rondom advertenties, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. In de Verenigde Staten werden de maatregelen wél flink aangescherpt. NU.nl heeft zelf een rondgang gedaan. Hoekman legt uit waarom ze hier de focus op gelegd hebben.

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.