Fragment

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Marc Josten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bert Huisjes en Marc Josten

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Marc Josten en René van Meurs

Het Mediamoment van Josten gaat over de toenemende complottheorieën over de aanval op Paul Pelosi. Wat hier meespeelt, zegt Josten, is dat Twitter door Elon Musk ruimte geeft voor deze geluiden. Hoe gebeurt dat? En wordt nu duidelijk welke impact de overname heeft?
Josten: "Als één van de aller machtigste mediamensen op aarde doet Musk hieraan mee"

Huisjes' Mediamoment gaat over het zogenaamde 'Droste-effect' in talkshows. Ofwel het fenomeen van talkshowmomenten in andere talkshows bespreken. Doen wij dat nu ook door het te bespreken?  Huisjes zegt dat het zoeken is naar ophef, zoeken naar onderwerpen waar mensen op aanslaan. Is dit nieuw? En doet Op1 niet ook mee?
Josten: "Wat het diepere probleem hierachter is is de aandachtseconomie"

Het programma Koffietijd gaat stoppen door tegenvallende kijkcijfers. Het aantal kijkers neemt af en dus trekken sponsoren zich terug. Is het eeuwig zonde dat Koffietijd ermee stopt? Doet de programmering er overdag er überhaupt toe?
Huisjes: "Het tekent de verschraling van ons medialandschap"

De bouwvrijstelling stikstof voldoet niet aan de Europese regels en het is dus van tafel door de uitspraak van de Raad van State. Het is vlek op vlek, is de maat nu vol? Is het slim dat Adema roept dat we niet dogmatisch vasthouden aan 2030?Josten: "Wat je hierbij niet uit het oog moet verliezen is dat de natuur niet wacht"