Fragment

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Haroon Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wouter de Winther en Haroon Ali

We hebben het over het Mediamoment van Wouter de Winther. Namelijk over een jingle in de Late Show van Stephen Colbert. Hiermee probeerde de show complexe zaken op een makkelijke manier te bespreken. Hoe ga je als journalist om met ingewikkelde zaken? En wat is volgens onze mediakenners de beste manier om dit soort nieuws te brengen? Volgens Peter van Uhm is ‘humor een goed wapen: je moet het goed inzetten, maar je moet er wel goed bijna denken. Het kan ook backfiren”.

 

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Haroon Ali en Peter van Uhm. Vanuit het Verenigd Koninkrijk praat Kees Boonman mee.

 

Het zijn de belangrijkste verkiezingen ooit in het Verenigd Koninkrijk, koppen de Britse kranten deze ochtend. Dat Boris Johnson,oud-journalist, niet altijd even handig omgaat met media en onverwachte situaties blijkt telkens weer. Hoe hebben onze gasten hier de laatste weken naar gekeken? En wat verwachten ze van deze verkiezingen? Boonman was gisteren bij een speech van Johnson. Hoe was dat?

 

Tot slot hebben we het over ‘Person of the Year’. De 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is door het tijdschrift Time verkozen tot Persoon van het Jaar. Thunberg spijbelt sinds 2018 van school om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Is zij een terechte winnaar?