Fragment

Het mediaforum met Thomas Muntz en Sakina Elkayouhi

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het mediaforum met Thomas Muntz en Sakina Elkayouhi

Aan tafel zitten Thomas Muntz, Sakina Elkayouhi en Spraakmaker Marion Siebelink.

Video niet beschikbaar

In het mediamoment wil Muntz een ode brengen aan de journalistiek. Volgens Muntz is de journalistiek in Nederland goed en daar mogen we best trots op zijn.

Het mediamoment van Elkayouhi gaat over het VPRO programma "Half Holland in crisis". In het programma kijkt Yora Rienstra terug naar de gevolgen van de klimaatcrisis, de vluchtenlingenopvangcrisis en de personeelscrisis.  Het raakt Elkayouhi dat er minder geld wordt uitgegeven aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen dan aan Syrische vluchtelingen. Er wordt nu 80 euro besteed aan de opvang van een Oekraïense vluchteling tegenover 60 euro aan de opvang van een Syrische vluchteling.

Verder wordt er besproken dat premier Rutte voor de 95ste keer een motie van wantrouwen heeft overleefd. En dat is veel. Om het in perspectief te plaatsen: In anderhalf jaar aan Nederlandse parlementaire geschiedenis waren dat er slechts 28 in totaal.

Ook het reclamespotje van de SGP wordt besproken. Kort voor het NOS journaal van 6 uur gisteravond was in de zendtijd van politieke partijen een reclamespot te zien van de Staatkundig Gereformeerde Partij en dat is bijzonder. Het was namelijk de eerste keer dat de partij een reclamespot op televisie besloot uit te zenden.