Fragment

Stand.nl: Wat gaat u doen om Oekraïne te helpen?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Wat gaat u doen om Oekraïne te helpen?

De oorlog in Oekraïne woedt door en wordt steeds heftiger. Al ruim een half miljoen Oekraïners is inmiddels de grens over gevlucht. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft aangekondigd 2000 plekken aan opvang te regelen voor Oekraïense vluchtelingen en het kabinet besloot dat Oekraïners langer visumvrij in Nederland mogen verblijven. Voelt u ook de behoefte om te helpen en hoe dan?

In Stand.nl bespreken we vandaag wat Nederlanders kunnen doen om Oekraïne te helpen. De vraag vanochtend is daarom: Wat gaat u doen om Oekraïne te helpen?

Heeft u zich aangemeld als vrijwilliger? Zamelt u spullen in? Gaat u meedoen aan demonstraties of geld doneren? Of gaat u thuis vluchtelingen opvangen of u misschien zelfs aanmelden voor het vreemdelingenlegioen? We horen het graag.

Acties die genoemd zijn in de uitzending:  

Luisteraar Annelies Witzel stelt haar vakantiehuis in Ouddorp beschikbaar en heeft ook mensen van andere huizen op he park gevraagd dat te doen. 

Andrew van Esch heeft ansichtkaarten laten drukken die je met een boodschap kunt sturen naar Russische ambassade met een oproep tot vrede en vriendschap. Meer info op kaartjevoorkiev@gmail.com.

En natuurlijk de Samenwerkende Hulporganisaties via Giro 555.