Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Marc Chavannes

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Marc Chavannes en Spraakmaker Mat Herben.

Het mediamoment van Chavannes komt uit de uitzending van Jinek gisteren. Daar zat Volt-fractielid Nirufen Gündogan en haar advocaten Carrie en Geert Jan Knoops. Natuurlijk naar aanleiding van de juridische strijd tussen haar en de fractie. Gisteren werd de aanklacht tegen haar Volt-collega's uitbereid. Volgens Chavannes miste de balans in de uitzending.

Het mediamoment van Emmer komt uit het NOS Journaal. In het fragment kwam Thierry Baudet aan het woord. Waarom vindt Emmer dit een opmerkelijk fragment?

We kijken ook terug naar de gemeenteraadverkiezingen. Dat duwde even het oorlogsnieuws op de achtergrond. Maar gisteravond werden we weer hard met de werkelijkheid geconfronteerd. Wat vinden onze mediakenners van de balans tussen verkiezingen en oorlog de afgelopen dagen? Chavannes: “Het is heen en weer schakelen tussen totale ongelijkwaardigheden”. In Trouw vandaag schrijft de ombudsman Edwin Kreulen in antwoord op een lezersvraag dat er misschien best wat meer positief in de kranten en radio/tv zou kunnen om de ellende van de oorlog te compenseren. Moet je daar als redactie rekening mee houden?

De oorlog in Oekraïne vraagt weer ons volledige aandacht. Met twee oud-Amerika correspondenten aan tafel bespreken we de rol van Amerika in dit conflict. De Amerikaanse regering waarschuwde vannacht dat Poetin waarschijnlijk met kernwapens gaat dreigen. Hoe serieus moeten we die waarschuwing nemen? We zagen ook een opmerkelijk moment gisteren: daar was opeens The Terminator, Arnold Schwarzenegger, met een verklaring. Hij deed dit ook al na de bestorming van het Capitool. Kan het echt iets veranderen?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Eveline van Rijswijk.