Fragment

Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Mireille van Ark

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Mireille van Ark

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Mireille van Ark en Spraakmaker Paul van Lange.

Het mediamoment van Van Ark gaat over Netflix. Het platform biedt sinds gisteren games aan in hun mobiele app. Ziet Van Ark hier ook mogelijkheden voor BNR? “Het is wel een mooie aanvulling”. Hoe zou je games journalistiek kunnen inzetten? En wat is het voordeel van een game ten opzichte van een artikel? Van Lange: “Taal is soms zo abstract”.

Het mediamoment van Hadderingh gaat over de uitgevallen treinen gisteren, onder andere tussen Arnhem en Utrecht. Daar is volgens haar te weinig aandacht voor. Zou er meer over bericht worden als dit probleem rondom Amsterdam gespeeld had?

Veel kritiek in de media vandaag na de persconferentie waarin demissionair premier Rutte en minister De Jonge gisteren nieuwe coronamaatregelen afkondigden. Meer thuiswerken, beter afstand houden, vaker het mondkapje op en op meer locaties je coronapas laten zien. Voor kritiek is in de media veel plaats ingeruimd. Zo lezen we naast de kritiek van bijvoorbeeld sportscholen, sportbonden en horeca in het AD een uitspraak van een hoogleraar, die het kabinetsbeleid bestempelt als een 'epische mislukking'. Hoe kijken onze mediakenners naar de toon van de berichtgeving? Hoe bepaal je als journalist welke sectoren je wel of niet aan het woord laat?

Wie gisteren en vandaag de kranten openslaat kan er niet omheen. Winkelketen Action krijgt per 1 januari een nieuwe baas. Het gaat om de 41-jarige Hajir Hajji, die 24 jaar geleden als vakkenvuller bij het concert begon. Vorige week werd haar aanstelling bekend gemaakt en in bijna iedere krant heeft inmiddels een portret van haar gestaan. Waarom is hier zo veel aandacht voor?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.