Fragment

Het Mediaforum met Jan Slagter en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Slagter en Arjen Fortuin

We hebben het over Matthijs van Nieuwkerk die volgens het ADlonkt naar een talkshow in Vlaanderen. Zou dit een slimme zet zijn? Waarom gaathij dan niet naar RTL? Zou de NPO moeten beginnen met het vragen van een ‘transfersom’,net als in het voetbal?

Aan tafel zitten Jan Slagter, Arjen Fortuin en SpraakmakerMedy van der Laan.

Ook hebben we het over Avondlicht, het nieuwe programma vanSander van der Pavert en tevens de man achter LuckyTV. Een interview van eenuur met een bekend persoon knipt Van der Pavert terug tot 12 minuten, watabsurdistische televisie oplevert. Onder andere Andries Knevel en CatherineKeyl zijn te zien in de serie. Het fenomeen ‘talkshow’ wordt flink op de hakgenomen. Terecht?

Tenslotte bespreken we het vertrek van de Haagseburgemeester Pauline Krikke, dat zij zondag op Instagram aankondigde. Dekritiek op het filmpje was niet mals. Krikke gaf aan een directe lijn te willenhebben naar haar volgers, de burgers van Den Haag. Had ze het toch beter viaeen persconferentie bekend kunnen maken? Moeten we wennen aan dat politici en machtsfigurenzich steeds vaker direct uitspreken via social media?

Video niet beschikbaar