Fragment

Het Mediaforum met Jan Kees Emmer en Thomas Muntz

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Kees Emmer en Thomas Muntz

We hebben het over komkommertijd, want ze zitten er midden in! Hoe gaan redacties hier mee om? Relativeert het komkommernieuws de ellende uit de wereld? Is het goed dat “kleiner nieuws” nu ook eens de voorpagina haalt? Wat is het ultieme komkommernieuwtje van Thomas Muntz?


Aan tafel zitten Jan Kees Emmer, Thomas Muntz en Spraakmaker Ineke Sluiter.


De zomer is ook voor lobby- en actiegroepen het seizoen om toe te slaan. Zij timen hun persberichten precies zo dat de boodschap zo lang mogelijk resoneert bij radio, televisie en kranten die hun pagina’s en programma’s moeten vullen. Een aantal jaar geleden gebruikten Kamerleden de zomerperiode om hun proefballonnen op te laten. Lijkt dit wat minder te zijn geworden? Kun je een politieke rel, als je kijkt naar de Partij van de Dieren en Forum voor Democratie, beter niet in de zomer uitvechten?


Ook hebben we het over de debatten in de Verenigde Staten. Meer dan twintig Democraten hopen bij de verkiezingen volgend jaar Donald Trump te verslaan. Maar voordat het zo ver is, moet er dus nog één kandidaat overblijven van die twintig. Is er al een rode lijn te ontwaren in de mediastrategie? Al die aandacht, is dat niet te vroeg? Er zijn immers nog lang geen verkiezingen.


Tot slot: deze week in de Volkskrant stond er een uitgebreide analyse van ‘de homograp’. Waarom is dit zo’n constante in stand-up comedy? Vanavond is de documentaire van Nicolaas Veul op tv met de weinig verhullende titel: Pisnicht, The Movie. Is zo’n persoonlijke documentaire de juiste manier om een onderwerp als dit aan te snijden?