Fragment

Het Mediaforum met Kees Boonman en Sandrina Hadderingh

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Kees Boonman en Sandrina Hadderingh

Aan tafel zitten Kees Boonman, Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Lousewies van der Laan.

Het mediamoment van Hadderingh gaat over ernstige milieuvervuiling in de IJssel, een verhaal vandaag bij Omroep Gelderland. De kwestie speelt al langer, maar wordt nu ook landelijk opgepakt. Waarom blijft bepaald nieuws beperkt tot de regio?
 
Voor het mediamoment van Boonman kijken we naar Jinek. Boonman fronste zijn wenkbrauwen bij de bijdrage van Diederik Gommers, ic-specialist en lid van het Outbreak Management Team gisteren. Gommers is geen voorstander van een avondklok. Wat verbaasd Boonman hieraan? Er wordt ook gesproken over de mogelijke invoering van de avondklok. Moeten talkshows op radio en televisie in de avond hoe dan ook doorgaan?

Gisteren werd in de Tweede Kamer het toeslagendebat gehouden. Een opvallende moment was de bijdrage van Pieter Omtzigt (CDA) die samen met Renske Leijten (SP) boven op die zaak zat. Omtzigt heeft het over een innige band tussen pers en kabinet. Bewaren journalisten te weinig afstand? Boonman: “Je moet weten wat je plek is en je moet er niet te dicht opzitten – ken je rol”. Hoe gaan onze mediakenners hiermee om?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.