Fragment

Het Mediaforum met Catherine Keyl en Paul Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Catherine Keyl en Paul Jansen

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Paul Jansen en Spraakmaker Tim Fransen.

Het mediamoment van Jansen is een artikel uit de Washington Post. De krant heeft de familie opgespoord van Afghanen die aan vertrekkende vliegtuigen hingen. Wie waren het en wat zette hen aan om zo’n hopeloze beslissing te maken? Is dit het belangrijkste verhaal dat nu verteld moet worden? Op welke onderwerpen leg je de prioriteit in deze crisis?

Keyls mediamoment gaat ook over Afghanistan, of eigenlijk juist niet. Zij stoort zich eraan dat de berichtgeving over Kabul uit Delhi komt. Hoe komt het dat daar geen Nederlandse verslaggevers hebben? Jansen is hoofdredacteur van de Telegraaf en vertelt over wat zij geprobeerd hebben. In hoeverre is de veiligheid van de journalisten belangrijk? En hoe ging dat vroeger in Vietnam? Keyl: “Het is gewoon een risicovol vak”

In de Volkskrant verscheen vandaag een dubbelinterview met Jesse Klaver en Lilianne Ploumen. 'Het voelt damn goed'. Ze hebben er helemaal zin in, om de formatie gezamenlijk in te gaan. Nu alleen dit weekend nog even de leden van hun partijen overtuigen... Maar is hun optimisme oprecht? Waar is het om te doen en waarom gebeurt dit na de verkiezingen?

Verder is er aandacht voor de commotie rondom Chef’ Special. Joshua Nolet, de zanger van de band deelde op Instagram dat hij door het team van Prins Bernhard Junior gevraagd was om bij het circuit van Zandvoort op te treden, voor de som van nul euro. Vervolgens was het verhaal van Chefs Special overal te horen en te zien. Waarom gaat juist deze oproep zo viraal? Is prins Bernhard een handig vehikel of lag het aan het evenement zelf? Wat zal er verwachten?

Vanavond is de laatste aflevering van de Slimste Mens. Jansen en Keyl zijn twee oud-kandidaten en vertellen over hun deelname. Jansen: “Zolang ik de eerste aflevering maar doorkom, dan valt het wel mee”. Wat doet het met je bekendheid? En waarom deden ze mee?