Fragment

Het Mediaforum met Jan Slagter en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Slagter en Elger van der Wel

Aan tafel zitten Jan Slagter, Elger van der Wel en Spraakmaker Teun van de Keuken.

Het mediamoment van Van der Wel gaat over een artikel dat verscheen in een aantal regionale dagbladen, waaronder het Leidsch Dagblad, over complotdenkers. Onderaan het artikel staat dat in verband met de veiligheid de naam van de journalist is weggelaten. Begrijpen onze mediakenners die keuze van de krant?

Het mediamoment van Slagter gaat over een opmerkelijk moment gisteren in de Eerste Kamer. Is het opmerkelijk dat Frentrop zijn 'politiek leider' Thierry Baudet hier toch een beetje afvalt?

In het verlengde van het vaccineren een verhaal op de voorpagina van De Telegraaf over priktoerisme. Verslaggever Roy Klopper reisde namelijk af naar de Noord-Franse stad Valenciennes voor zijn boosterprik. En die kreeg hij, op een legale manier. Is het voordringen, of handig gebruik maken van de mogelijkheden?

Dan naar de familie Meiland. Want de Meilandjes worden op dit moment behoorlijk aangepakt door bedrijven waar zij 'samenwerkingen' mee hebben. Dit allemaal naar aanleiding van een passage uit de biografie over Erica Meiland. Inmiddels hebben bedrijven als Nivea, Hallmark en matrassenfabrikant Emma hun commerciële deals met de familie beëindigd. Is het logisch dat deze bedrijven dat doen? Is dit een typisch voorbeeld van cancel culture?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.