Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Elger van der Wel

We hebben het over Taghi. Hij is namelijk gisteren opgepakt in Dubai. Groot nieuws, dat natuurlijk groot wordt uitgemeten in verschillende media. John van den Heuvel hield een emotioneel betoog bij RTL Boulevard. Ook misdaadverslaggevers Peter R. de Vries en Mick van Wely reageerden enigszins opgetogen en verrast over het nieuws in talkshow Pauw.Zijn dit de mannen die je wilt zien bij dit nieuws? En hoe hebben onze mediakenners dit nieuws gevolgd? Zijn journalisten te gretig om ‘nu nu nu’ nieuw nieuws te brengen?

 

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Elger van der Wel en Spraakmaker Marjolein ten Hoonte.

 

Verder: gaan de boeren morgen actie voeren bij de distributiecentra? Of toch niet? Gisteren was er verwarrend nieuws over de mogelijke blokkades van de harde kern van de boeren bij Farmers Defence Force. De Volkskrant heeft een bericht overgenomen waarin gezegd wordt  dat er wèl actie gevoerd ging worden. Farmers Defence Force geeft aan geen fan te zijn van de Volkskrant en zegt dat dit stoken is.

 

Ook hebben we het over Dymph van den Boom. De eerste vrouwelijke rector van een grote Nederlandse universiteit zou in haar eigen onderzoek lange stukken hebben overgeschreven en in haar speeches die ze als rector deed, zou ze ook teksten letterlijk hebben overgenomen. En dat terwijl ze juist in haar functie hamerde op wetenschappelijke integriteit. Maar nu is ze van deze aantijgingen door een afhankelijk wetenschappelijk bureau vrijgesproken. Heeft NRC, een half jaar geleden bij het plaatsen van een artikel, te snel gekopt met een veroordeling van plagiaat? Is hier sprake van Trial by Media? Komt dit ooit goed met deze vrouw?

 

Tot slot: Elger van de Wel is druk geweest met jaaroverzichten scannen. Bijvoorbeeld de meest bekeken video’s op YouTube. Wat valt hem op?

Video niet beschikbaar