Fragment

Stand.nl: 'De miljarden voor de infrastructuur worden oneerlijk over Nederland verdeeld'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: 'De miljarden voor de infrastructuur worden oneerlijk over Nederland verdeeld'

Geld voor de infrastructuur in Nederland wordt bewust ongelijk over Nederland verdeeld, is vanochtend te lezen in NRC. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de investeringen in infrastructuur. Het gaat om een bedrag van 7,5 miljard euro voor tien jaar om nieuwe woningen bereikbaar te maken. Het kabinet maakte eerder al bekend welke projecten geld krijgen en welke niet. Daaruit bleek dat het grootste gedeelte van het geld naar de randstad gaat.

Daarom heb ik het vandaag over de stelling: 'De miljarden voor de infrastructuur worden oneerlijk over Nederland verdeeld'

Video niet beschikbaar

Eerder riep stikstofbemiddelaar Johan Remkes al op om de kloof tussen stad en platteland te dichten. Volgens hem is er te weinig gevoel dat 'Den Haag' de regio echt begrijpt. En dat ze soms 'bewust klein' worden gehouden.

Heb jij dit gevoel ook en laat zo'n verdeling van het geld voor de infrastructuur jou zien dat de regio niet belangrijk genoeg wordt gevonden? Of is het logisch dat er meer geld gaat naar wegen en spoorverbindingen in regio's met meer bedrijvigheid en inwoners?