Fragment

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bert Huisjes en Elger van der Wel

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Elger van der Wel en Spraakmaker Hans Spekman

Van der Wels Mediamoment gaat over Buzzfeed. Een website die precies wist hoe je moest inspelen op social media algoritmes. Ze breidden uit met een nieuwsredactie en waren een grote inspiratie voor andere mediabedrijven. Het gaat nu slecht met hen, hoe komt dat?

De Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale gaat samenwerken met de Italiaanse politie. Hij is aangehouden in Dubai en heeft een afspraak gemaakt met justitie om te verklaren over de groep waarin hij opereert. Daar maakt Taghi onder andere deel van uit. Wie is deze Imperiale en wat gaat dit te weeg brengen? Is het een goed idee om afspraken te maken met criminelen?

Dan een opvallende gebeurtenis in Alblasserdam. Daar heeft de politie tijdens een huiszoeking de camera's van een persfotograaf in beslag genomen en beelden gewist. Een absolute schending van de persvrijheid en de Nederlandse Vereniging van Journalisten wil nu ook opheldering en steunt de fotograaf. Welke verklaring legt de politie af? En welke regels bestaan er voor fotojournalisten? 

De Tweede Kamer wil dat er definitief een einde komt aan de topsalarissen bij de NPO. Voor presentatoren geldt een wettelijk maximumsalaris, maar het gebeurt nog regelmatig dat die regel wordt omzeild. Eer ook een einde moeten komen aan de 'flex-verslaving' in Hilversum. Vaste contracten moeten bij omroepen de norm worden. Zien onze Forumleden dat zitten?