Fragment

Het Mediaforum met Hella Hueck, Marc Josten en Kees Boonman

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Hella Hueck, Marc Josten en Kees Boonman

In dit mediaforum gaat het over de arrestatie van twee agenten, die informatie zouden hebben gedeeld met het NRC. Gaat het hier om lekken of simpelweg burgerplicht waaraan wordt voldaan? Zal dit gevolgen hebben voor de journalistiek?

Aan tafel zitten Hella Hueck, Marc Josten en Spraakmaker Jim Jansen. Ook spreken we Kees Boonman, die zich in Londen bevindt.

We hebben het over het Marengo-proces dat gisteren in de zwaar beveiligde rechtbank op Schiphol werd voortgezet. Daarbij werd een journalist de zaal uitgezet, omdat hij een foto van de rechters op Twitter deelde. Volgens de afspraken mochten de media geen beelden delen vanuit de rechtbank. Dienen journalisten zich aan die afspraken te houden?

Ook bespreken we de enorme verkiezingsoverwinning die Boris Johnson met zijn Conservatieve Partij heeft behaald. Hoe berichten de Britse media hierover?

 Verder gaat het over minister Slob die uitleg wil van BNNVARA en de NTR over College Tour. Dit programma ging over van Twan Huys naar Matthijs van Nieuwkerk. Die wordt echter niet als presentator beloond, maar als formatontwikkelaar. Zo kan hij meer verdienen: hoe zit dit? Zou de politiek de NPO strenger in de gaten moeten houden?

We bespreken de Vuurwerkbom die anderhalve week geleden bij rellen in Duindorp onder een ME-busje werd gegooid. De beelden daarvan werden gisteren in de openbaarheid gebracht. Hier is de Haagse burgermeester Johan Remkes woedend over. Is het verstandig om die woede zo te ventileren? Waarom worden de beelden nu pas, tien dagen later, naar buiten gebracht?

Tot slot gaat het over de NS die het omroepbericht wijzigt voor aanrijdingen. Voortaan wordt niet langer gemeld dat het om een aanrijding met een persoon gaat. Heeft dit effect?

Video niet beschikbaar