Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Freek Staps

Aan tafel zitten Thomas Muntz, Freek Staps en Spraakmaker Jetta Klijnsma.

Het mediamoment van Staps gaat over een bespreking die hij en een aantal andere journalisten hadden met Antony Fauci, de Amerikaanse van Dissel. Waar ging dat over? Hoe gaat Fauci om met de media? Wat vindt hij ervan als wetenschappers tegenover een complotdenker worden gezet in de discussie met elkaar moeten aangaan?

Het mediamoment van Muntz gaat over een opiniestuk in De Volkskrant: ‘Persvrijheid wordt niet alleen bedreigd door agressie; financiële bescherming is nodig’. Hoe kijkt hij hiernaar? En hoe zit het met freelancers? Die hebben ook een relatief kwetsbare positie. Staps: “Het is een probleem om te zeggen dat alle freelance fotografen en journalisten slecht worden betaald”

Gisteravond was de documentaire ‘De Gert en Hermien Story’ op tv. De schandalen waren bekend,  maar nu kregen we een kijkje in de dynamiek in het gezin, en relatie van het gezin met de media. Gert en Hermien hadden niet alleen een innige relatie met de roddelpers, maar schoven ook elke keer aan bij de talkshows. Hoe hebben onze mediakenners naar de documentaire gekeken? Staps: “Dit waren 1,5 uur van mijn leven die ik nooit meer terug krijg”. Hadden mediamakers Gert en Hermien tegen zichzelf in bescherming moeten nemen? Wie is er verantwoordelijk?

Morgen is het zover: het EK begint, en het Oranjegeweld zal losbarsten. Het Nederlands Elftal heeft laten weten de boycot tegen het programma Veronica Inside te handhaven, wat ze vorige zomer afgekondigd hebben nadat Johan Derksen een grap maakte over Akwasi. Verslaggeefster van het programma, Hélène Hendriks, kan gedurende de EK alleen de coach, Frank de Boer, interviewen. Is het logisch om deze boycot voort te zetten?