Fragment

Het Mediaforum met Kees Boonman en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Kees Boonman en Freek Staps

Aan tafel zitten Kees Boonman, Freek Staps en Spraakmaker Wim Voermans

Video niet beschikbaar

Staps Mediamoment is een artikel in de New York Times over de Washington Post. Want het gaat financieel niet zo goed met de krant. Waarom lopen de lezers weg? En hoe gaan ze dat tegen?Staps: "Een verlaat post-Trump effect"

Het Mediamoment van Boonman is de opvolger van Johnson. Gisteren werd bekend dat Liz Truss dat is geworden. Ze kreeg applaus maar makkelijk gaat het niet worden.  Wat blijft hangen na haar speech? In het Nederlands Dagblad las Boonman wat hem opviel...Voerman: "Ze heeft gisteren wel een soort Disneyland voorgetoverd"

Dan gaan we naar terug naar eigen land. Henk Staghouwer stapte op terwijl hij één van de meest complexe dossiers van het moment moest oplossen. Na een hele korte persconferentie beantwoordt hij geen vragen van journalisten. Hoe wordt hiernaar gekeken? Is hij staatsrechtelijk ertoe verplicht om dit wel te doen? En maakte hij deze keuze zelf of werd hij weggestuurd?

We eindigen met Amalia. Zij is begonnen aan haar studie aan de Universiteit van Amsterdam. Gisteren wachtte de pers haar op. Welke regels bestaan er voor de pers omtrent haar privéleven? Welke invloed hebben roddelpers en juice kanalen op haar leven? En hoe verandert dat de berichtgeving van het ANP?Voermans: "Deze dame is verstandig genoeg om hier mee om te gaan"