Fragment

Stand.nl: De coronaregels moeten veel strenger gehandhaafd worden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: De coronaregels moeten veel strenger gehandhaafd worden

Het aantal coronabesmettingen is fors toegenomen de afgelopen week, melde het RIVM gisteren. Van de geteste personen hadden vorige week 987 personen het virus, en dat is bijna het dubbele van de week daarvoor.
           
Volgens het RIVM is het een zorgelijke ontwikkeling en is het belangrijk dat we ons de komende tijd streng aan de coronamaatregelen houden, om te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder toeneemt. Maar hebben we nog voldoende discipline? De afgelopen tijd hielden we ons er in ieder geval steeds minder aan. Onderzoek van het RIVM liet vorige week zien dat 40 procent van de mensen met klachten gewoon naar hun werk gaat. 



Viroloog en één van de belangrijkste adviseurs van het kabinet, Marion Koopmans, vindt dat er strenger gehandhaafd moet worden. “Mensen die zich niet aan de adviezen houden, pak ze bij de kladden”, zei ze gisteravond in Nieuwsuur. Maar aan de andere kant hebben we het aantal besmettingsgevallen ook laten afnemen door onze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Waarom zou dat nu niet lukken?