Fragment

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Hansje van de Beek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Hansje van de Beek

Na drie onrustige avonden was het gisteren relatief rustig in de Haagse wijk Duindorp. Hoewel, de Telegraaf meldt dat er in heel Den Haag 80 branden waren. Spraakmaker Han ten Broeke zegt hierover: “Dit is een ontsporing van normen en waarden in de samenleving”. Burgemeester Johan Remkes gaf gisteren een duidelijk boodschap af: tot hier en niet verder. Is dit een goede aanpak? Of is het een populistische aanpak met stevige taal? Had hij zich niet eerder moeten inleven, door te kijken naar wat de vreugdevuren voorde stad betekenen? We bespreken de afstand van de bestuurder ten opzichte van de bevolking. En wat is de rol van de media?

 

Aan tafel zitten Ronald Ockhuysen, Hansje van de Beek en Spraakmaker Han ten Broeke.

 

Verder bespreken we de mediamomenten van onze gasten. Van de Beek wil het graag hebben over het nieuws dat de verslaggevers van Bloomberg News niet meer welkom zijn bij verkiezingsbijeenkomsten van Trump. Is dit gek?

Het mediamoment van Ockhuysen gaat over de week van Marco van Basten. Er is namelijk een behoorlijk contrast tussen het leuke nieuws van de boekpresentatie, maar daar tegenover dat van Basten digitaal geschorst is.

 

Tot slot hebben we het over Klaas Dijkhoff en de beeldvorming in deze kwestie. Dijkhoff ziet namelijk af van zijn wachtgeld. Kon hij niet anders? Hij vindt namelijk wel dat hij er recht op heeft, maar door de beeldvorming ziet hij er vanaf. Ten Broeke kent Dijkhoff; hoe kijkt hij hier tegenaan? Is het puur de media die het verhaal spint? Van de Beek vindt het makkelijk om dit weg te zetten als beeldvorming.