Fragment

Stand.nl: Het is goed dat er een afzettingsprocedure tegen president Trump wordt gestart

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Het is goed dat er een afzettingsprocedure tegen president Trump wordt gestart

De maat lijkt vol voor de democraten in Amerika. Gisterenavond heeft de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, het startschot gegeven voor een zogenaamd Impeachment van president Trump. Hiermee is de eerste stap genomen voor een mogelijke afzettingsprocedure. De kans dat die uiteindelijk leidt tot afzetten van de president is klein, want daar is een tweederde meerderheid voor nodig in de Senaat. De Republikeinen hebben daar nog steeds de meerderheid.  
 

Pelosi beschuldigt Trump van een schending van de grondwet en de ambtseed en van verraad van de nationale veiligheid. Dit vanwege de druk die Trump op de Oekraïnse president in een telefoongesprek oplegde om een schandaal over zijn rivaal Joe Biden te openbaren.  

 

Is het “een heksenjacht”, zoals Trump zelf twitterde? Zal de huidige president met deze aanval juist de sympathie winnen van de rechtse stemmer? Zal hij hiermee zijn achterban weten te mobiliseren voor de aankomende herverkiezingen in 2020? Of is dit een duidelijk signaal naar de kiezer dat Trump de grenzen van de wet overschrijdt?