Fragment

Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Kees Boonman

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Kees Boonman

Aan tafel zitten Gert-Jaap Hoekman, Kees Boonman en Spraakmaker Paul de Leeuw
Boonmans mediamoment gaat over het statement van John Kerry, de klimaatgezant van de Verenigde Staten over de klimaattop in Glasgow op. Waarover gaat dat statement en waar duidt hij precies op? De politiek moeten laten zien dat ze iets willen doen. Is de uitspraak van Kerry dan gebakken lucht of kunnen we hier iets concreets mee? 
Boonman: "Voor een journalist is dat tegennatuurlijk gedrag"

Het Mediamoment van Hoekman gaat over een column in Trouw, geschreven door Babah Tarawally. Het trok zijn aandacht en ging over discriminatie. Bij de ingangen van clubs en uitgaansgelegenheden is de discriminatie verschoven. Horen we zulke geluiden over qr-discriminatie te weinig? Is het effectief om via een column aandacht te vragen?

Gisteravond kwam Nieuwsuur met nieuws over de formatie. Met Sinterklaas zou er een coalitie-akkoord liggen en net voor kerst hopen ze op het Bordes te staan. En terwijl de betrokken fractievoorzitters en ook informateurs Wouter Koolmees én vooral Johan Remkes gisteren alles ontkende. Toch wist Nieuwsuur dat het einde in zicht is, mét een hele tijdslijn onderbouwden zij hun verhaal zelfs. Het is een overtuigend verhaal van Nieuwsuur, maar van wie komt deze info? Dus hebben we binnenkort een nieuwe regering? Of zijn het verzinsels, ook als meerdere bronnen dit melden? En waarom meldt Nieuwsuur dit dan?
Hoekman: Je moet zoveel mogelijk feiten proberen te berichten en dat is heel moeilijk nu

En als laatste hebben we het over de coronamaatregelen. Als je de media volgt, lijkt de verwarring rondom vaccinaties compleet. Neemt de effectiviteit van vaccinaties nou af, hebben we een Booster-shot nodig en op welke termijn? En hoe zit het nou met de ziekenhuis-opnames? Werkt het systeem van de QR code wel? Er is veel onduidelijkheid en de discussie gaat de laatste tijd alle kanten op. Waar doe je nog verslag van als de grafieken je om de oren vliegen?