Fragment

Stand.nl: Docenten hebben groot gelijk dat ze het onderwijs platleggen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Docenten hebben groot gelijk dat ze het onderwijs platleggen

Docenten aller scholen verenigt u! Vakbonden hebben voor 15 maart een landelijke onderwijsstaking aangekondigd. Het is de bedoeling dat die dag in alle sectoren van het onderwijs het werk wordt neergelegd.

Een unieke actie, want het is voor het eerst dat docenten gezamenlijk de barricaden opgaan. Ze vinden dat er ondanks eerdere protesten nog steeds te weinig wordt geïnvesteerd in het onderwijs. Als het aan de deelnemende bonden ligt komt er drie miljard euro bij, voor een lagere werkdruk en een hoger salaris.

Niet alle bonden doen overigens mee met de staking. De op één na grootste onderwijsbond, die van het CNV, is nog in onderhandeling over meer geld voor het primair onderwijs. Bovendien heeft het kabinet voor dit jaar al extra investeringen van bijna twee miljard euro aangekondigd, de grootste investering in de miljoenennota.

Is het terecht dat het onderwijs gezamenlijk een krachtig signaal afgeeft? Of overvragen de bonden hier het kabinet, dat immers al extra investeringen heeft beloofd?

Video niet beschikbaar