Fragment

Het Mediaforum met Paul van Gessel en Roos Schlikker

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul van Gessel en Roos Schlikker

Gisteren was de Europacup finale, tussen de Londense clubs Chelsea en Arsenal. Die wedstrijd werd gehouden in de Azerbeidzjanse hoofdstad Baku. Waarom moet zo’n wedstrijd dan daar gehouden worden? Waarop moet je de keuze voor de speelstad baseren? Heeft het met geld te maken?

Aan tafel zitten Paul van Gessel, Roos Schlikker en Spraakmaker Jim Jansen.

Ook hebben we het over Boris Johnson. ‘Groot-Brittannië betaalt wekelijks 350 miljoen pond aan de Europese Unie’. Dat heeft Boris Johnson, toen nog burgemeester van Londen, tijdens de Brexitcampagne herhaaldelijk gezegd. Maar het is niet waar, volgens veel mensen. Na een crowdfundingscampagne wordt hij daarom nu vervolgd, voor ‘misdraging in een publiek ambt’, en die misdraging waar het om gaat is dus liegen. Houden we Johnson dan aan een lagere standaard dan andere politici? Wat bepaalt of mensen een politicus leugens aanrekenen?

Tot slot hebben we het over de abortuswet in Georgia. Een aantal Amerikaanse Staten maakt zijn abortuswetgeving een flink stuk conservatiever. Eén daarvan is Georgia, waar veel media- en filmbedrijvenwerken. Netflix en de filmtak van Amazon hebben al gezegd dat als de strengere regels doorgaan, ze overwegen uit Georgia te vertrekken. Hoge piefen bij HBO geven geld aan vrouwenrechtencampagnes. En vandaag deed Disney zijn duit in het zakje: het bedrijf weet niet of het in Georgia kan blijven, omdat medewerkers er mogelijk niet langer willen werken. Hadden onze mediakenners een statement van Disney verwacht?

Video niet beschikbaar