Fragment

Stand.nl: Het Nederlands voetbal is terug aan de top

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Het Nederlands voetbal is terug aan de top

Het was een geweldige voetbalcampagne van Ajax in de Champions League, die gisteravond eindigde met een mokerslag. Het Engelse Tottenham Hotspur won in de allerlaatste seconde met 3-2, door een goal van de Braziliaanse aanvaller Lucas Moura.

Dat was genoeg om de 0-1 overwinning van Ajax in Londen weg te poetsen.

Niettemin was er trots in Amsterdam – en ook in de rest van Nederland werd het talentvolle elftal dat zich onderscheidde door attractief en aanvallend voetbal alom geprezen. De buitenlandse kranten kregen geen genoeg van het jeugdige Ajax, dat deed denken aan het elftal van 1995, dat de Champions League won.

Is het Nederlandse voetbal nu definitief terug aan de internationale top? Ook het Nederlands elftal krabbelt namelijk uit een diep dal en plaatste zich met overwinningen op Frankrijk en Duitsland voor de laatste vier van de Nations League.

Mooie voetbaltijden lijken aanstaande. Maar Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt en Hakim Ziyech vertrekken volgend jaar naar grotere competities vertrekken. En het Nederlands elftal heeft zich nog lang niet geplaatst voor het Europees Kampioenschap.

Is het succes van Ajax een incident, of is de sluimerende voetbalcrisis nu definitief bezworen?