Fragment

Stand.nl: Arbeidsmigranten moeten zo snel mogelijk aan een fatsoenlijke woning geholpen worden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Arbeidsmigranten moeten zo snel mogelijk aan een fatsoenlijke woning geholpen worden

Vrijwel dagelijks buitelen de nieuwsberichten over personeelstekorten over elkaar heen. Vandaag het nieuws dat ook uitvoeringsorganisaties als het UWV, de Belastingdienst en Dienst Justitiële Inrichtingen veel moeite te hebben om nieuwe arbeidskrachten aan te trekken.

Nederland kampt met ongeveer een half miljoen vacatures. Werkgevers roepen al langer om het aantrekken van meer arbeidsmigranten. Deze groep kan een oplossing zijn voor de personeelstekorten in onder andere de logistiek, tuinbouw, maar ook in de horeca. Alleen het huisvesten van deze arbeidsmigranten is een groot probleem. Niet in de laatste plaats vanwege de krapte op de woningmarkt. Starters, statushouders, iedereen wil voorrang op de woningmarkt. Toch zijn arbeidsmigranten inmiddels onmisbaar voor onze economie.

Daarom bespreken we vandaag de stelling: Arbeidsmigranten moeten zo snel mogelijk aan een fatsoenlijke woning geholpen worden

Ben jij een werkgever die arbeidsmigranten nodig heeft? Heb jij gewerkt als arbeidsmigrant? Of ben jij dringend op zoek naar een woning en maak je je zorgen als er meer kapers op de kust komen?