Fragment

Het Mediaforum met Kees Boonman en Paul Römer

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Kees Boonman en Paul Römer

Aan tafel zitten Kees Boonman, Paul Römer en Spraakmaker Mariëtte Hamer.

Het mediamoment van Römer gaat over minister Blok die door de kamer op zijn vingers is getikt over de radiolicentie. Römer: “Hij kan nu niet meer zegen ‘ik ga niet met de sector praten”.

Het mediamoment van Boonman gaat over de uitzending van Beau gisteravond. Daar zat advocaat Gerard Spong. Hoe heeft hij naar die uitzending gekeken? Vorige week gooide Spong de hoorn erop toen bij BNR Nieuwsradio een bepaalde vraag gesteld werd. Boonman: “Als je dan zo graag in de publiciteit wil, dan moet je ook gewoon fair play spelen en antwoord geven op de vraag, ook als die vraag je niet bevalt”. Zien we het tegenwoordig vaker, dat advocaten aanschuiven bij talkshowtafels?

Dan gaan we naar het coalitie-akkoord. Gisteren zaten de vier hoofdrolspelers aan tafel bij Sven Kockelmann. Wat straalden ze uit? Werden de verhoudingen tussen de vier spelers duidelijk?

Er waren dus mooie woorden, er was bescheidenheid. Werd gesproken over nieuw elan, er is geld in overvloed. Plannen om de problemen aan te pakken. Hoe zit het met het geloof dat Rutte gaat veranderen? Bij Nieuwsuur zaten de secondanten van VVD en D66, Sophie Hermans en Rob Jetten, daar leek wel sprake van chemie te zijn. Is hun rol onderschat? De oppositie had het gisteren vooral over de zorg. Het nieuwe kabinet wil uiteindelijk minder gaan uitgeven aan de zorg. Opvallend dat dat punt vooral wordt uitgelicht? 

Tot slot, onze kroonprinses Amalia. Vorige week werd ze 18, zagen we haar nadrukkelijk in de media. Ook vanwege haar toetreding tot de Raad van State. Maar nu blijkt dat het koningshuis zich niet aan de coronaregels heeft gehouden, door te veel mensen uit te nodigen bij haar verjaardag in Huis ten Bosch. Is het vooral onhandig, of is het meer dan dat?